30 ago 2016

25/05/2016 Casa del carrer Safareigs 9

Interesante edificio de estética ecléctica del que no he encontrado información sobre autoría. Me gustan las baldosas que embellecen la fachada.

Carrer Safareigs 9







Gracias a Xavier Simón por aportar sus siempre interesantísimos comentarios y fotos: "Aquesta casa que també dona front al carrer Atlàntida, 10 va patir una terrible agressió a la seva façana l'any 2007. Per la fotografia ja es pot deduir l'aberrant pintada que se li va aplicar però per comprendre el nivell de destrucció cal veure les fotografies de detall presses des de la bastida just quan començava el procés de restauració. Els estucs i la pedra artificial es podrien arribar a decapar i restaurar però la delicada decoració amb la tècnica del "fals graffit" ja és totalment irrecuperable.


Abans i desprès de la grotesca intervenció:




La subtil decoració d'estuc que imitava obra vista i pedra de Montjuic, la pedra artficial que imitava terracuita i l'estuc de color mangre revestit amb unes delicades decoracions de fals graffit fetes amb plantilla van quedar esborrades o recobertes de diverses capes de pintura de color taronja i blanc, eliminant tota la riquesa expressiva que tenia aquesta façana de finals del segle XIX. La terracuita, sortosament, es va salvar de la destrucció


No hay comentarios:

Publicar un comentario