17 nov 2016

11/08/2016 Casa Joan Palmerola

"Edificio de Jeroni F. Granell i Manresa en que se diferencia al propietario con los inquilinos. Solamente la entrada y el piso principal, estan decorados con relieves de piedra floral. En la escalera del piso noble, se destaca una claraboya vidriada. Se cree que las vidrieras que contiene el edificio fueron realizadas por la propia empresa de Granell (Rigalt, Granell i Cia)".

Ver: https://sites.google.com/site/barcelonamodernista/casa-joan-palmerola
 Carrer Casp 45










(Foto en https://sites.google.com/site/barcelonamodernista/casa-joan-palmerola) 

1 comentario:

  1. Benvolgut,

    D'entrada espero que us trobeu bé de salut.
    Voldria fer una aclariment sobre la denominació de la Casa Joan Palmarola en el blog Redescubriendo Barcelona y más allá.
    Soc net de Joan de la Creu Palmarola Montagut i m'agradaria que es corregís el cognom ja que el meu avi era PALMAROLA i no Palmerola. Ell és qui va fer fer la casa.

    Entenc que probablement ha estat una derivació de la síl·laba àtona me de Palmerola que en el decurs del temps s'ha transformat en ma per la pronúncia, però des dels meus rebesavis figura en tots els documents com Palmarola.

    Així ja està modificat a l'article del Modernisme de la Gran Enciclopèdia Catalana https://bit.ly/3i4WMbd i també en el Repositori Obert de Coneixement de l'Ajuntament de Barcelona BCNROC https://bit.ly/3uvjaRR

    Us puc aportar informació sobre la meva identitat, sobre la del meu avi, sobre els plànols de la casa quan la va encarregar, ... Us adjunto la meva adreça de correu al peu del correu.
    Moltes gràcies!

    Salutacions cordials

    Antoni Maria Claret Palmarola i Creus

    antoni@palmarola.cat

    Avinguda Diagonal. 388 2n 2a 08037

    ResponderEliminar